Merhaba Arkadaşlar,
Bir önceki blog yazımda, kitabımız yayınlamaya başladığı zaman sizlere tekrar yazacağımı belirtmiştim.
Kitabımız çıkalı neredeyse 2 hafta kadar süre oldu fakat ben anca yazma fırsatı bulabildim.
Buradan kitabımızı indirip inceleyebilirsiniz. Geri dönüşlerinizi [email protected] adresine yollarsanız seviniriz.
Başarmak denilen bitimsiz şevkin alt yapısı; dün de, bugün de ve elbet yarın da, azim ve çalışmadan geçmekte… Buna sağduyu sahibi hiç kimsenin de itiraz etmediği ve edemeyeceği bir gerçek! Değişen ve değişken olan; zaman ve azimle birlikte “neyi? ne zaman? nereye kadar? nasıl?” çalışacağı sorularıyla birlikte, insanın merak ederek araştırmaya yönlenmesidir.
İşte, dün bu sorulara muhatap olan insanoğlu; bugün bu sorular noktasında, istese de istemese de teknoloji ile karşılaşmakta.Teknolojiye sırtını dönmemek, akıllı insanın olmazsa olmazı…
Teknoloji ile barışık olmak, teknolojiye ayak uydurmak, çağı yakalamak isteyen ülkelerin de vazgeçilmezi elbet!
Bir toplumu, millet yapan değerler manzumesini ifade etmek, kültürel mirasa sahip çıkmak bile, ilerleyen dünyada iyi bir yer edinmekle ve ilerleyen dünyaya ayak uydurmakla mümkün. İlerleyen dünyaya ayak uydurmaksa teknolojiden geçmekte…
O halde ne kadar çok teknoloji, o kadar çok başarı; ne kadar başarı, o kadar çok üretme… Her yeni üretim ise, bir diğerini tetiklemekte,bir diğerini teşvik etmekte…
Bugün, bu hızlı ve baş döndürücü çalışmada hüsrana uğramamak için “kalite” denilen beklentilere sadece cevap vermeli değil, beklentiler aşılmalıdır da… Çünkü; insanların da, ülkelerin de beklentileri her karşılandığında, yenisine davetiye çıkarılmış demektir.
Evet, Microsoft 30 yıl önce yani 1983’te işletim sistemini önce sadece bilgisayar için geliştirdi ve kullandı… Sonra cep telefonunda kullanılmak üzere “Windows Phone” işletim sistemini geliştirdi… Çok da tutularak geniş kitlelerce rağbet gördü… Neden? Tabi ki kalitesinden!!! Dinamik bir kavram olan kalitenin tecrübeli ve kendini yenileyen bir kuruluşla ve tabi ki yönetim kalitesine dönüşmesiyle…
Teknoloji dünyasının baş döndürücü bir şekilde gelişiyor olması, biz yazılımcıların da kendimizi yenilememizi ve bizlerin de beklentilere cevap vermemizi gerektirmekte. Mobil sistem; hem iyi, hem de pek çok zor yanları beraberinde getirmekte… Sözgelimi, kodlama yaparken, takıldığımız ya da hatırlayamadığımız kısımlarda çoğu zaman elimizin altında derli toplu bir kaynağın bulunmasını isteriz…
Bizler de “Microsoft Student Partner Türkiye” ekibi olarak sizlerin yararlanabileceği bir kitap hazırlama kararı verdik.
Her konunun başlangıcında, ilgili kısımdaki yazarın, o bölüm hakkında kısa bir bilgilendirme yazısı da mevcut…
Öncelikle; bizleri “Student Partner” lığa layık gören, bizlerden bu kitabımızda olduğu gibi, hiç bir konuda yardımlarını esirgemeyen, ışığı ile bizleri aydınlatan, bizlere örnek bir rehber olan, Microsoft Türkiye Akademik Programlar Yöneticisi Sayın Dr. Mustafa KASAP Hocamız’ a, tüm Microsoft Student Partner arkadaşlarım adına sonsuz şükranlarımızla, saygılar sunarız…
Kitabımızın oluşmasında el birliği yaparak bana yardımcı olan sevgili tüm Microsoft Student Partner yazar arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim…
Ayrıca, kitabı gözden geçirerek, bazı kısımlarında düzeltme yaparak yardımlarını esirgemeyen Microsoft Student Partner sevgili Yunus Emre ARAÇ ve Onur TIRPAN arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.
Kitap hakkında geri dönüşlerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Kitabımızı beğenerek okumanız ve yararını görmeniz dileğiyle…
Mehmet Taha MERAL
Melikşah Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Microsoft Student Partner